Historie

Ontdek de fascinerende historie van Stadscafé Goeree! Goedereede is een mooi pittoresk stadje in de    Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het stadje   telt    ongeveer  2000 inwoners en ligt op de kop van het prachtige eiland Goeree-Over flakkee! Kom langs bij Stadscafé Goeree en geniet van het prachtige uitzicht over de haven!

Goedereede was  in   de  oude Romeinse tijd een belangrijke doorvoerhaven van producten uit het westelijke gedeelte van het   Romeinse rijk. Dit kwam vooral door de gunstige ligging, waardoor veel kooplieden zich vestigden in deze ‘Goede Reede’ oftewel ‘Veilige Haven’

Ontdek de vervallen stadsmuren die nog een glimp laten zien van de prachtige historie van Goedereede. Of geniet van een oogverblindend uitzicht vanaf de ‘Goereese Toren’! Tijdens een bezoek aan Goedereede mag een glaasje ‘Goereese’ Port natuurlijk niet ontbreken!
Ontdek snel alle bezienswaardigheden in de buurt..

De Goereese Toren

Op 50 meter afstand vindt u de ‘Goereese toren’. Deze prachtige toren kan niet ontbreken bij de bezienswaardigheden van Goedereede. Klim omhoog via 1090 treden en geniet van een adembenemend uitzicht.

De Kwade Hoek

Ontdek de prachtige duinen van Goeree-Overflakkee langs (on)verharde wandelpaden en vlonders. Ontdek bijna 300 planten en diverse soorten vogels! Daarna even opwarmen onder het genot van een kop koffie met appelgebak!

De Goereese Molen

Ga even terug in de tijd en maak kennis met een échte klassieke meelmolen uit 1791. Ontdek de fascinerende geschiedenis en werkwijze van deze meelmolen dankzij een informatieve rondleiding. Geopend op zaterdag van 10:00 – 17:00 uur